Med en dresscode som vittnar om vår förkärlek till tidig New Orleans-jazz, en stor grön krokodil på gitarr och en repertoar med svängiga jazzlåtar lämnar vi sällan vår publik oberörd, vare sig barn eller deras föräldrar. Ridå.

Jazz för barn
Lekisjazz består av Elin Trogen och Karin Fredriksson och live spelar vi med musikerna i vårt eminenta, förträffliga band Krokodilorkestern. För oss är jazz inte någon vuxen, svår och obegriplig genre. Vi tycker inte att man måste ha pluggat musikteori, röka pipa och klia sig i skägget för att tycka om jazz. Vår publik har varken pipa eller skägg, de är nämligen oftast mellan 1-7 år. Följ med in i Lekisjazz värld och få en guidad tur i ett hemligt skafferi, möt ett tåg av demonstrerande insekter och säg hej till festande krokodiler, busiga möss, elefanter med skoproblem och kvällströtta spöken. Om jazz för barn verkligen funkar? Välkommen på en av våra spelningar och avgör själv!

Krokodilorkestern och crew
En stor applåd för Krokodilorkestern! Får vi lov att presentera Andreas Westerlund på trummor, Bobo Steneby på kontrabas, Mikaela Hansson/Rose-Marie Johansson på piano och Krokodilen på gitarr. Dessutom har vi ibland med oss Abel Haile på saxofon, Lisa Grotherus på klarinett och Maria Östrud på kör. Får vi möjlighet bjuder vi mer än gärna in fler musikaliska genier till våra spelningar.

Nytt omslag_liten1Lekisjazzstandards
Vår skiva Lekisjazzstandards släpptes 9 september 2015 och innehåller allt från swing-hits till calypso-gung. De flesta låtarna är skrivna av Lekisjazz själva men ett fåtal är även kända gamla jazzfavoriter som fått ny svensk text av oss. Skivan är inspelad av Frans Hägglund och Christian Svensson och förutom våra musiker i Krokodilorkestern gästas skivan bland annat av Christine Carlsson på trombon, Linnea Olsson på cello, Kristina Ebbersten på viola och violin och Lisa Grotherus på klarinett. Skivan kan köpas på CD genom att kontakta oss eller lyssnas på digitalt, exempelvis på Spotify.

LLekisjazz_gammalt_omslag_500x500ekisjazz historia
Lekisjazzhistorien började i Frankrike 2007 där skivan Jazz à la récré (Jazz på skolgården) släpptes – en skiva med populära franska barnvisor som arrangerats om i jazztappning. Projektet togs till Sverige 2009 av oss i Lekisjazz som skrev nya svenska texter till arrangemangen (förutom klassikern ”I ett hus vid skogens slut” som har sin motsvarighet i Frankrike). Skivan Lekisjazz släpptes 7 september 2011 i Sverige och kan även den köpas på CD i Lekisjazz-affären eller lyssnas på digitalt, exempelvis på Spotify.

Utmärkelser
Skivorna Lekisjazz och Lekisjazzstandards blev Grammisnominerade 2012 respektive 2016 i kategorin Årets Barnalbum och dessutom vann vi Manifestpris 2016 i samma kategori! Vojne vojne vad vi är bra.

Krokodil 100px